BISABOLOL

Opis

INCI: Bisabolol
 
Je aktivna protivnetna sestavina, ki jo najdemo v eteričnem olju različnih rastlin, vključno z najbolj poznano pravo (nemško) kamilico. Gre za koži prijazno učinkovino, ki je zelo učinkovita že pri izredno nizki koncentraciji. V naravni kozmetiki jo uporabljamo zaradi njenih pomirjujočih in zdravilnih lastnostih, ki še posebej prijajo občutljivi, vneti in razdraženi koži, uporabljamo pa jo tudi v izdelkih za po sončenju, po britju ali voskanju in nego ustnic.
 
Barva: brezbarvna do bledorumena
Topnost: v maščobah in oljih (skoraj netopna v vodi)
Uporaba:balzamih, mazilih, oljih, kremah, deodorantih, ličilih, izdelkih za dojenčke, izdelkih za nego po sončenju
Priporočena količina: 0,1 – 0,5%
 
Zaradi občutljivosti na toploto, ga dodajamo v hladno fazo