Koruzni škrob

3,80  z DDV
Količina: 100 g
V košarico
10,50  z DDV
Količina: 1 kg
V košarico
6,40  z DDV
Količina: 250 g
V košarico
Šifra: koruzni-skrob Kategoriji: ,

Opis

INCI: Zea Mays starch

Koruzni škrob je naravni polisaharid, narejen iz koruze. Je bel prah. Njegovo tališče je pri 250°C. V hladni vodi je škrob netopen, pri segrevanju na 90°C pa iz njega nastane škrobni klej.
Je skoraj brez okusa, zato ga uporabljajo v živilski industriji, pa tudi nam bo prišel prav pri kozmetičnih pripravkih: pudrih za telo, kopalnih kroglah, dezodorantih ( vsrka vlago), pa tudi v čistilih. V kozmetičnih pripravkih z vodno fazo škrob deluje kot emulgator. Kremam in maslom za telo doda svilnato teksturo.

Dodatne informacije

Teza

, ,