SLSA – Natrijev lauril sulfoacetat

3,80 10,40  z DDV

Počisti
Šifra: SLSA - Natrijev lauril sulfoacetat Kategorije: , ,

Opis

INCI: Sodium Lauryl Sulfoacetate

Je varna površinsko aktivna snov, narejena iz kokosovega in palminega olja. Dovoljen je v kozmetičnih izdelkih, ki so potrjeni s certifikatom Ecocert in BDIH. Priporoča ga tudi Ökotest.
Ima zelo dobro moč penjenja. V kombinaciji z drugimi površinsko aktivnimi snovmi izboljšuje nastajanje pene in zagotavlja kremasto noto. Derivat naravne maščobne kisline in aminokisline nežno očisti, ne da bi odstranil naravno zaščito naše kože. V kislem območju pH deluje kot zgoščevalec. Priljubljen je tudi v zobnih pastah, ker pomaga preprečevati zobno gnilobo. Ne draži kože in sluznice.
Priporočena količina:
– 3-15% v šamponih
– 5 do 30% v tuš izdelkih in čistilih za telo in roke
– 10 do 50% v penečih kopelih
– 5 do 20% v izdelkih za čiščenje obraza in odstranjevalcih ličil
– 1 do 2% v losjonih
– 1 do 5% v zobnih pastah
– 1-7% v penah za britje
– 0,1-1% v penah za lase

pH  5% vodne raztopine SLS-a je 8,5.  Območje delovanja je pH 4,5 do 7,5.

klicaj bela podlagaPrevidnost pri uporabi zaradi draženja dihalnih poti in siljenja h kašlju. Izogibajte se

stiku z očmi, uporabljajte zaščitne rokavice, sestavino pa segrevajte v dvojni posodi

in je ne pregrevajte.

Dodatne informacije

Teza

, ,