Kalijev hidroksid

4,45  z DDV
Količina: 250 g
V košarico
7,15  z DDV
Količina: 500 g
V košarico
10,70  z DDV
Količina: 1 kg
V košarico
Šifra: kalijev-hidroksid Kategoriji: ,

Opis

KALIJEV HIDROKSID

INCI:Potassium hidrokside

Posebne lastnosti: Nevarnoklicaj bela podlaga

Kalijev hidroksid (KOH) uporabljajo v kemični industriji, pri proizvodnji čistil, gnojil, agrokemikalij, kot razkužilo v kirurgiji, za pridobivanje mehkih kalijevih mil, barvil…

Kalijev hidroksid je higroskopičen, v vodi pa se raztaplja. Ker nase rad veže vodo, ga je potrebno hraniti v dobro zaprti posodi. Raztopina kalijevega hidroksida je močno bazična in lahko dobro nevtralizira kisline.

Pozorklicaj bela podlaga KOH je zelo strupen. Pri delu z njim je potrebna zaščitna oprema.

Vedno moramo imeti pripravljen kis za nevtralizacijo, če pride do nesreče.  Ko ga mešamo v tekočino, se sproščajo strupeni hlapi, razvija se tudi visoka temperatura- včasih je potrebno celo hlajenje. Vedno dodajamo KOH v tekočino počasi. Nikoli ne vlijemo tekočino na bazo, ker lahko pride do eksplozije. Ker je močno alkalna raztopina, lahko ob nepravilni uporabi, povzroča hude opekline na koži, poškodbe oči in je nevaren pri zaužitju. Pri vdihavanju povzroči hudo draženje zgornjih dihal s kašljem, opeklinami ter oteženim dihanjem. Pri stiku z očmi povzroči hude opekline, rdečino in bolečino,možnost hudih poškodb oči, nevarnost oslepitve. Pri zaužitju lahko povzroči hude opekline prebavnega trakta, bruhanje. Pri stiku z kožo povzroči hude opekline,možne so globoke razjede.

Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo!

 

Dodatne informacije

Teza

, ,