Rastlinski glicerin

2,00 9,50  z DDV

Počisti
Šifra: rastlinski-glicerin Kategoriji: ,

Opis

RASTLINSKI GLICERIN

INCI: Glycerin

Glicerin je produkt reakcije med bazo in maščobno kislino pri proizvodnji mila. V naravi pa je prisoten v vseh rastlinskih in živalskih celicah. Je prozorna,gosta tekočina, sladkastega okusa brez vonja. Meša se z vodo in etanolom. Glicerin v kozmetiki uporabljamo predvsem zaradi njegovih vlažilnih lastnosti. Je najbolj uporabljena vlažilna sestavina kozmetičnih izdelkov. Zaradi sladkega okusa in neškodljivosti je primeren za izdelavo zobnih past. V tekočih detergentih in šamponih omili agresivno delovanje površinsko aktivnih snovi na kožo ali lase. V emulzijah je dobrodošla sestavina, saj povečuje mazljivost kreme (dodajamo ga v vodno fazo), hkrati pa poskrbi, da se ohranja določena količina vlage, ki varuje izdelek pred izsušitvijo.

Za kreme za obraz vam svetujem, da se omejite na 5%, pri izdelkih za mastno kožo bodite bolj pozorni in po potrebi zmanjšajte količino glicerina na 2 ali 3 odstotke. V kremah za telo ostanite pri 10% ali tudi manj, saj je lepljiv občutek na nogah vse prej kot prijeten. V kremah za roke lahko količino glicerina povečate, za izredno suhe noge pa pridejo v poštev tudi kreme s 25% glicerina ( mažemo zvečer, nogavice čez noč).
Če ga damo v emulzije preveč, so izdelki lahko lepljivi.

Dodatne informacije

Volumen

, , ,