KSANTAN GUMI

2,40 8,50  z DDV

Počisti
Šifra: ksantan-gumi Kategoriji: ,

Opis

INCI: Xanthan gum

Priznava ga:

ecocert

Ksantan gumi je zgoščevalec vodne faze in stabilizator vodne faze. Uporablja se v kozmetični, farmacevtski in prehrambeni industriji. Pridobljen je s fermentacijo koruznega sladkorja s pomočjo bakterij. Ksantan gumi se v kozmetiki uporablja kot stabilizator vodne faze v emulzijah, kot stabilizator za zobne paste, kot zgoščevalec za detergente, šampone in podobno. Kremam in losjonom doda svojo edinstveno gladkost ter stabilizira formule ter tako preprečuje sestavinam, da bi se le-te ločile med seboj. Stabilen je v širokem razponu pH od 2 do 12. Uporaben je pri izdelavi vodno-alkoholnih gelov, pri čemer moramo količino ksantan gumija povečati do 1%, količino alkohola pa omejiti na 40-50%. V kozmetiki se ksantan gumi uporablja v količinah od 0,1-0,4%, redkeje tudi do 1%. Njegova uporaba je preprosta, obstaja pa več načinov , kako ksantan uporabimo in dispergiramo v topli ali hladni vodi. Najbolje, da ga namočimo v vodi in pustimo stati čez noč, zjutraj pa dobljeni gel le premešamo.

Dodatne informacije

Teza

, ,