Titanov dioksid

2,85 7,00  z DDV

Počisti
Šifra: titanijev-dioksid Kategoriji: ,

Opis

TITANOV DIOKSID

INCI: Titanium Dioxide  (CI 77891)

Je spojina titana in kisika, s kemijsko formulo TiO2. Je inerten in nehigroskopen amorfen prah brez okusa in vonja. Netopen je v vodi in organskih topilih. Topen je v olju. V svetu ni nobene zakonske omejitve glede njegove uporabe in prav zato velja za skoraj popoln pigment. Odporen je na kisline in baze. Izkazuje tudi odlično stabilnost na svetlobo in toploto v vseh kozmetičnih izdelkih.

Titanov dioksid se v kozmetiki uporablja predvsem kot pigment, ki da milom pastelno barvo. Posvetli tudi druge pigmente.

Če ga uporabljamo pri izdelavi emulzije za sončenje, ga običajno uporabljamo v kombinaciji s cinkovim oksidom.

Uporablja se pri izdelavi mineralnih ličil, emulzij za sončenje in mil. Ima širok spekter absorbiranja UV žarkov.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Teza

, ,