ROŽMARINOV IZVLEČEK

2,05 16,20  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

ROŽMARINOV IZVLEČEK

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Je zelo viskozna, temno zelena tekočina. Izdelek je odličen antioksidant za maščobe, uporaben tudi pri izdelavi mil. Podaljša jim obstojnost,  ki se v nasprotju s tokoferolom v stiku s kavstično sodo ne razgradi. Neumiljene maščobe in milo zato ščiti pred prehitro žarkostjo. Navadno zadostuje že cca. 10 kapljic na tisoč gramov maščob.Lahko ga dodamo kar k maščobam, pred segrevanjem.
Od 0,02% do 0,1% izvlečka uporabimo za nasičene maščobe (živalski izvor, kokosovo in palmovo olje) in od 0,2 do 0,4% za večkrat nenasičene maščobe (rastlinski izvor).
Topen v osnovnih oljih, netopen je v alkoholu. Dodajte v hladno fazo, segrevanje ni potrebno.
Uporabljamo ga lahko za: losjoni, kreme, šamponi, tekoča mila in gele za tuširanje.

Dodatne informacije

Volumen

, , , ,