ZAKAJ UPORABLAJTI NARAVNI ŠAMPON ZA LASE

Naletela sem na zanimivo spletno stran NI NAM VSEENO na spodnji povezavi: http://www.ninamvseeno.org/zdravje/kozmetika/kozmetika_izdelki.aspx?group=nega%20las&sub=samponi

Potrebno je  poudariti, da se podatki o izdelkih ne nanašajo na kakovost izdelkov, temveč le na tveganje sestavin v izdelkih. Kot potrošniki se moramo na koncu sami odločiti, katere izdelke bomo kupovali, pri tem pa nam ta spletna stran lahko služi le kot dodaten vir znanja na področju kozmetičnih sestavin.

Ob ogledu sestavin različnih šamponov za lase, ki jih je moč kupiti na policah naših trgovin, sem se zgrozila. Bolj znani in najbolj oglaševani proizvajalci šamponov, pa tudi ostale kozmetike, imajo po pravilu najbolj sporne sestavine kozmetičnih izdelkov.

To me je le še bolj prepričalo v spoznanju, da smo res sami odgovorni za izbiro izdelkov, ki jih uporabljamo zase in svoje bližnje. Že hiter pogled na omenjeni strani vsem, ki nam je vsaj malo mar za naše zdravje in čisto okolje, vzbudi strah pred uporabo kozmetičnih sestavin, ki so nevarne, škodljive ali pa premalo raziskane, da bi o njih lahko sodili. Ne morem verjeti, da kar 90% sestavin ni bilo testiranih za varnost.

Kot alternativo škodljivim preparatom za nego las, vam na naši spletni strani ponujamo naravni šampon za vse vrste las v obliki šamponske ploščice.