NARAVNI trdi šampon za vse tipe las

Ste se odločili, da boste živeli zdravo z naravo in uporabljali naravno kozmetiko? Si želite naravno kozmetiko izdelati sami doma?

Tokrat smo za vas pripravili članek kako izdelati naravni trdi šampon za lase.

Tako kot koža so pomembni tudi lasje, ker so pokazatelj vsega, kar se dogaja v našem telesu, zato je pomembno s čim si umivamo lase.

Tokrat bomo izdelali NARAVNI trdi šampon za vse tipe las.

sampon-za-lase

SESTAVINE za 2 šampona:

 

POSTOPEK:

Priprava kreme je nadvse preprosta. Potrebno je paziti na čistočo in temperaturo pripravljenih komponent.

Ves pribor za izdelavo šampona razkužite z alkoholom, da že pri pripravi ne pride do okužbe.

Na vodni kopeli ali v posebni posodi za izdelavo kozmetičnih izdelkov stopimo: mangovo maslo, murumuru maslo, natrijev coco sulfat in hidrolat. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Odstranimo iz ognja in počakamo, da se zmes ohladi. Nato dodamo proteine riža, phytokeratin in eterična olja. Zopet dobro premešamo. Pripravljeno zmes razdelimo v kalup in postavimo v hladilnik za 10 minut. Ko se strdi, šampon vzamemo iz kalupa in ga pustimo sušiti na sobni temperaturi še 24 ur. Nato je pripravljen za uporabo.

Si želite sami izdelati naravni šampon za lase? Potem lahko recept dobite TUKAJ

Še nekaj o delovanju posameznih sestavin v kremi:

NATRIJEV COCO SULFAT: je penilec naravnega izvora in je pridobljen iz kokosovega olja. Je odlična osnova za izdelavo trdih šamponov.

MANGOVO MASLO: Je bogato z oleinsko in izo-stearinsko kislino, zato je idealno za nego las. Lasem daje sijaj, preprečuje razcepljene konice.

MURUMURU MASLO: Bogato z lavrinsko kislino Odlično je za nego suhih in poškodovanih las.  

HIDROLAT VRTNICE: kožo navlaži, tonizira, blago antiseptičen, obnavlja kapilare

PROTEINI RIŽA: Beljakovine rastlinskega izvora. Izboljšujejo in ohranjajo vlago las. Primerni so za vse tipe las. Uporabljajo se v koncentraciji 0,5-5% in so topni v vodi.

PHYTOKERATIN: Krepi strukturo las, izboljšuje in ohranja vlag. Lase mehča in naredi sijoče. Uporablja se v koncentracijah 1-10% in je topen  v vodi.

ETERIČNO OLJE YLANG-YLANG: krepi lase in jim daje sijaj

ETERIČNO OLJE VERBENA: Deluje antibakterijsko, protiglivično, pomirjevalno