NEGOVALNO MLEKO ZA TELO

Negovalno mleko za telo

Prijateljica me že dalj časa nagovarja, da pripravim naravno negovalno mleko za telo. Predvsem ob koncu poletja je naša koža po celem telesu precej suha in potrebna obnove.

Najprej me je pot zanesla v trgovino in na policah sem se zagledala v sestavine najbolj prodajanega artikla te vrste. Od 26 sestavin, ki so navedene na embalaži, sem najprej ugotovila, da je osnova za mleko mineralno olje in če pogledate SESTAVINE, niti slučajno ne bi želeli uporabiti tega pripravka. 16 sestavin ima oznako škodljivo, nekatere še preučujejo, morda 2 ali 3 pa sta OK.

Tako sem steklenico odložila nazaj na trgovsko polico in odšla domov, ter pripravila spodaj opisani recept za negovalno mleko za telo.

Surovine sem izbrala glede na vrsto kože- TABELA.

Mandljevo olje, karitejevo maslo, hidrolat sivke in eterično olje sladke pomaranče. Vi si svoje sestavine izberite za vaš tip kože.

surovine-mleko-za-telo

POTREBNE SESTAVINE  za 100 g izdelka ( tako izbrane sestavine nam dajo pH 5,5 *)

Za lažjo izdelavo doma pa kliknite na RECEPT, kjer je prikaz količin poenostavljen. Recept si lahko natisnete.

faze-za-mleko

 

 

 

 

 

 

*Če pH vašega negovalnega mleka ni pravilen, ga je potrebno popraviti. Če je izdelek preveč bazičen, bomo dodali nekaj kapljic kisline (mlečna kislina- 80%, citronska kislina- 20%), nato pa ponovno preverili pH. Če je izdelek preveč kisel, bomo dodali nekaj kapljic 20% raztopine NaOH, nato pa ponovno preverili pH.

Več o pH vrednosti si preberite TUKAJ.

mleko-finish

POTREBNA OPREMA:

Alkohol (za razkuževanje vseh pripomočkov in embalaže)

Vodna kopel za oljno fazo in hidrolat

Palični mešalec

1 plastenka z dispenzerjem